TEZ SAVUNMA SÜRECİ VE İNTİHAL PROGRAMI KULLANIMI

TEZ AŞAMASINDA OLAN VE TEZ TESLİMİ YAPACAK  ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

• YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA TEZ ÇALIŞMASINI 01 EKİM 2015 TARİHİNDEN İTİBAREN TAMAMLAYAN ÖĞRENCİLER  TEZ DANIŞMANLARI ÜNİVERSİTEMİZ KADROLU ÖĞRETİM ÜYESİ İSE DANIŞMANLARIYLA BİRLİKTE “ İNTİHAL TESPİT PROGRAMI”NDA TEZLERİNİ TARADIKTAN SONRA İLGİLİ TEZ JÜRİSİNE PROGRAMIN RAPORUNU SUNUP UYGUN GÖRÜLDÜĞÜ TAKTİRDE TEZ SAVUNMASINA KATILACAKLARDIR!
  • TEZ DANIŞMANI ÜNİVERSİTE DIŞINDAN BİR ÖĞRETİM ÜYESİ İSE KÜTÜPHANE VE DOKUMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREVLİLERİ TEZ TARAMA KONUSUNDA İLGİLİ ÖĞRENCİYE YARDIMCI OLACAKLARDIR.

·   Yükseköğretim Genel Kurulu’nun, 25 Aralık 2014 tarihli toplantısında görüşerek kabul ettiği lisansüstü eğitim-öğretimi ilgilendiren yeni ilkeler arasında yer alan “Lisansüstü eğitim tezleri savunmaya alınmadan önce, ilgili öğrenci tarafından düzenlenecek intihal programı raporu teslim edilir” düzenlemesi gereğince, Enstitümüz 01 Ekim 2015  tarihinden itibaren tez çalışmalarını orijinallik bakımından incelemeye tabi tutacaktır.

·   Bu nedenle öğrenci tezini  taratması için tezin world ortamında, kaynakça ve kapak sayfaları çıkarılmış şekliyle  USB'ye aktarılmış olarak hazır olması gerekmektedir.

-Kadrolu tez danışmanları kütüphanenin göndereceği link doğrultusunda tezi tarayacağı (kütüphane dahili 2051), tarama sonucunda ilk sayfaya çıkan sonuç belgesinin, danışman öğretim üyesi tarafından onaylandıktan sonra raporu Enstitü'ye  teslim etmeleri gerekmektedir.

İntihal raporu oranı  %25’in üzerinde çıkan tezler savunmaya alınmayacak olup,öğrenci ve danışmanı tarafından tezi yeniden incelemeleri gerekecektir. İntihal onay raporu olmayan tezler savunmaya alınmayacaktır.Savunmaya katılacak ve İntihal raporu olumlu olan öğrenciler raporunu  web sayfamızda hazır formlarda yer alan TEZ BİTİRME FORMU’nun ekine iliştirerek Enstitü Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir.

·  Bu amaçla, öğrencilerin programa tarama yapmadan önce web sayfamızda yer alan http://sbe.maltepe.edu.tr/fakulte/intihalasirma-hakkinda-etik-kurallar-tezproje kuralları önemle ve titizlikle okuyup tezine yansıtması gerekmektedir.

·Tüm tez öğrencilerimiz tezlerini hazırlarken ve Enstitü’ye teslim ederken, yukarıda açıklamalara uygun davranmalıdır.

Gereği için bilgilerinize sunulur.

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

Tezin,  world ortamında, kaynakça ve kapak sayfaları çıkarılmış şekliyle  USB'ye aktarılmış olarak  tez danışman hocalarına müracaat etmeleri, bu aşamada danışman hocanın kütüphanenin göndereceği link doğrultusunda tezi tarayacağı (kütüphane tel.no. 2051), tarama sonucunda ilk sayfaya çıkan sonuç belgesinin, danışman hoca ya da Enstitülerin görevlendireceği daimi bir hoca tarafından onaylandıktan sonra Enstitü'ye  götürülmesi gerektiğini belirtirsen sevinirim.